gmp-historie-5 Onze geschiedenis begint in 1903, daar zijn we trots op!!

Giebels Meat Products (GMP) is een meer dan 100 jaar oude organisatie. Een ontwikkeling is doorlopen van één dorpsslager naar een keten van slagerijen tot een industriële organisatie. Liefde voor vlees en de kennis met betrekking tot het verwerken ervan is een constante gebleven.

Een team enthousiaste mensen met een jonge geest, dat vleesproducten ontwikkelt, produceert en op de markt brengt. We werken met een sterke teamgeest en in overleg met onze klanten, aan nieuwe concepten, mogelijkheden en kansen. We produceren vanuit onze kracht. Traditionele recepten, moderne productietechnologie, en één doel! Meer toegevoegde waarde voor onze klanten.

In 2004 is een nieuw management aangetreden waarna Giebels Meat Products zich exclusief heeft gericht op de productie van verhitte vleesproducten door middel van garen, braden en koken.

Speciaal is ingezet op de tweetal productie lijnen die Giebels Meat Products in staat stellen een unieke prijs- en kwaliteitsverhouding aan haar klanten te bieden. Wij geven hiermee een toegevoegde waarde in een aanbiedersmarkt die vooral gekenmerkt wordt door enkele grote aanbieders met weinig flexibiliteit.

Ten eerste is er onze bak-en braadlijn waarop wij gemarineerde en gebraden producten maken zoals spareribs, kipdelen, vleesspiesen, hamburgers, gehaktballen etc. Deze lijn is qua capaciteit één van de grotere in Europa. Gecomplementeerd met volledige automatische verpakkingslijnen voor zowel consumenten- als grootverpakkingen, stelt deze productielijn ons in staat om flexibel en effectief te opereren.

gmp-historie-4 gmp-historie-3gmp-historie-2Ten tweede is Giebels Meat Products in het bezit van een unieke worstproductielijn op basis van de zogenaamde coextrusietechniek. Het management van Giebels Meat Products is uitvinder van deze techniek en deze geeft Giebels Meat Products de mogelijkheid bestaande worstmarkten een nieuwe prijs- en kwaliteitsimpuls te geven. Denk hierbij aan allerlei gegaarde rookworsten, BBQ worsten en cocktail worstjes. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om innovatieve nieuwe worstproducten aan te beiden. Deze techniek in combinatie met het scala aan verpakkingsmogelijkheden geven ons de kracht om samen met onze afnemers producten te ontwikkelen met een hoge marktwaarde.

Giebels Meat Products heeft zich in eerste instantie met veel succes gericht op Retail, en dan met name op private en fancy labels. Tot onze afnemers behoren de welbekende retailers in Nederland en het buitenland.

Door de toenemende vraag vanuit met name de industrie (toeleveren van maaltijdcomponenten) en horeca-grootverbruik, zijn we met onze kennis en kunde ook deze afzetkanalen actief aan het benaderen.

We bouwen op een enorme ervaring in het verwerken van vlees. Tijden veranderen, dus wij ook. Ervaring uit het verleden gecombineerd met een eigentijdse benadering van onze producten en de markt, dat is onze kracht. En niet te vergeten, het enthousiasme en de “can do” mentaliteit van vroeger, is er bij ons nog steeds.